Hlavní obsah

Dokonalá tma a stabilní teplota, šampaňské dozrává na dně oceánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Francii přišli na jedinečný způsob dozrávání šampaňského. Jeden z tamních výrobců umístil celkem 60 láhví prvotřídního šumivého moku na dno oceánu, kde je nechal zrát po jeden rok. Jedna láhev vyjde na 1900 dolarů (bezmála 40 tisíc korun).

Foto: Brower Family Wines

Láhev byla umístěna po dobu jednoho roku na dně oceánu.

Článek

S unikátní metodou dozrávání šampaňského přišel francouzský výrobce M. Hostomme. Láhve nechal umístit do hloubky zhruba 60 metrů poblíž nejmenovaného opuštěného ostrova na jihu Francie.

Šumivý mok zrál před vložením do vody čtyři roky. V oceánu pak další rok. Podle výrobců jsou v mořských hlubinách pro tento proces ideální podmínky. V hloubce je totiž úplná tma a konstantní teplota 13 stupňů Celsia.

K mání je pouhých 60 láhví, které jsou k prodeji ve Spojených státech amerických. Cena není nízká, za jeden kus zaplatíte necelých 40 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám