Hlavní obsah

Číňan sestrojil motorovou postel, vleže jezdí na ryby

Dopravit se do školy či práce, aniž byste nemuseli vstávat z postele? Pro mnohé snová myšlenka, která je nyní díky kutilovi Ku Jü-pchengovi z čínské provincie Jün-nan o něco blíže realitě. Devětatřicetiletý Číňan sestrojil postel na kolečkách poháněnou motorem, díky níž může vleže dojet téměř kamkoliv, píše server South China Morning Post.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Když jsem byl malý, snil jsem o tom, že budu moct jezdit do školy, aniž bych vstal z postele. Vstávání mi dělalo potíže, vždycky jsem do školy chodil pozdě,” vysvětlil Ku Jü-pcheng, jak myšlenka motorové postele vznikla.

Sestrojit nevšední vynález, který má maximální dojezd 50 kilometrů, mu dle jeho slov trvalo týden. Postel disponuje rovněž nastavitelným sklonem konstrukce či skládací stříškou, která jej ochrání před případným deštěm.

„Myslím, že postel je celkem praktická. Můžu ji využívat, až zestárnu. Teď s ní jezdím rybařit a odpočívat,” říká Číňan, který se se svým vynálezem pochlubil na sociálních sítích, kde sklidil velký úspěch.

Práce snů pro lenochy, celý den nemusíte vstát z postele

Koktejl

Video, na němž motorovou postel představuje, získalo velké množství pozitivních ohlasů. Řada komentujících uvedla, že by podobou postel také uvítala.

Ku Jü-pcheng se však aktuálně chce soustředit na vylepšení svého vynálezu. Do postele plánuje implementovat například samořídicí systém či zařízení, díky němuž se při jízdě automaticky vyhne překážkám.

Reklama

Výběr článků

Načítám