Hlavní obsah

Chef Time Fest: černý kořen i zmrzlina z kozího sýra

Právo, jan

Tisíc krevet, čtyři sta ústřic a dva celí tuňáci se snědli na zimním gastronomickém festivalu Chef Time Fest, který se konal na přelomu ledna a února v Praze. „Akce se zúčastnilo dvacet kuchařů z osmnácti restaurací,“ řekl Právu ředitel festivalu Karel Šimůnek z restaurace Avantgarde, pod jehož taktovkou se vše konalo.

Foto: Chef Time Fest

Živé květy mají v moderní gastronomii své místo.

Článek

Zájemci o dobré jídlo a pití mohli nejen ochutnávat, ale také nahlédnout pod ruce nejlepším šéfkuchařům v sekcích nazvaných Škola vaření, Chef’s table, Vinná degustace, Workshop kávy nebo Chef’s show. Podle ředitele festivalu právě o show a také Chef’s table byl největší zájem.

Dne 29. ledna se tak u společného stolu sešli hosté například s šéfem kuchyně restaurace La Veranda Radkem Davidem, který servíroval křupavou rolku plněnou tartarem z mořského vlka, račí ocásky, kopr a barevnou řepu. Ta byla na talíři hned v několika variantách, včetně prachu z červené řepy. Petr Hajný z českobudějovického Minipivovaru Krajinská 27 podával ke kotletce ze selátka černý kořen, Marek Raditsch z Kampa Parku zase sáhl k halibutovi v olivovém oleji po černých lanýžích.

Největším překvapením večera ale byl dezert – Kamila Rundusová a Jana Bílková z michelinské restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise připravily zmrzlinu z kozího sýra s červenou řepou, malinami, karamelizovaným chlebem, lanýži a popelem. Zmrzlina chutnala i těm, kteří jinak kozí výrobky moc nemusejí.

Jídla v menu o pěti chodech byla párovaná s vínem. Druh, vinařství i jednotlivé ročníky vybíral letošní nejlepší sommelier ČR Jakub Přibyl.

Další festival jídla se bude konat v létě od 2. do 15. června a nově budou zařazeny venkovní akce jako Chef Piknik nebo Chef BBQ.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám