Hlavní obsah

Bývalý kapitán fotbalové reprezentace se učí novému řemeslu, k míči má hodně daleko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbaloví fanoušci si jistě vybaví jméno bývalého kapitána švýcarské fotbalové reprezentace Stephana Lichtsteinera. Bývalý obránce Juventusu, Arsenalu či Lazia Řím dal vloni kopačkám sbohem a začal se učit hodinářskému řemeslu. Jeho výrobky mají pomáhat dobré věci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z kapitána švýcarského fotbalového týmu se stal hodinářVideo: Reuters

 
Článek

U fotbalistů je poměrně běžné, že se po konci kariéry přesunou do realizačních týmů či k mládeži, sedmatřicetiletý Lichtsteiner se však vydal jiným směrem. Řemeslo, které si vybral, má k fotbalu hodně daleko. Aktuálně podstupuje půlroční stáž s praxí v curyšské firmě Maurice de Mauriac, kde se učí hodinářem.

Když koníček přeroste v živnost. Český hodinář dostává unikátní zakázky

Muži

„Chci dělat něco tvůrčího,” řekl agentuře Reuters Lichsteiner, který odehrál 108 zápasů za švýcarskou reprezentaci, s níž se zúčastnil tří světových šampionátů a dvou mistrovství Evropy.

„Když jste bankéř, můžete to dělat celý život. Jako fotbalista si někdy po třicítce musíte najít něco dalšího,” uvedl. Uvažuje o tom, že by se práci hodináře věnoval nastálo, zatím se ale ještě nerozhodl. Jedna věc už je ale nyní jistá. Hodinky, které vyrobí během učení, se prodají na dobročinné účely a pomohou tak dobré věci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám