Hlavní obsah

Absurdní klávesnice naštěstí není na prodej

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Běžné věci denní potřeby se občas některé firmy snaží doslova vyšperkovat a upoutat tak pozornost. To se bezesporu povedlo tchajwanské firmě, která vyrobila klávesnici ze 24karátového zlata. Ačkoliv se jedná možná o nejdražší klávesnici na světě, o vkusnosti se dá jistě spekulovat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Klávesnice určená zejména pro vyznavače počítačových her září už z dálky. Vyrobena je ze 24karátového zlata a její odhadovaná cena je 10 tisíc dolarů, tedy bezmála čtvrt milionu korun. Adata klávesnici představila na nedávném veletrhu elektroniky CES v Las Vegas.

Jak však sama společnost připouští, klávesnice zatím není na prodej širší veřejnosti - s nadsázkou by se možná dalo říct „naštěstí”. Určena je pro VIP partnery firmy, kteří se tak mohou těšit na zlatou vychytávku. Jedněmi z prvních obdarovaných se stali členové thajské královské rodiny. Otázkou zůstává, jestli o poněkud kýčovitou a absurdní záležitost budou mít další partneři vůbec zájem.

Její technické vybavení se totiž nijak neliší od běžného modelu hráčské klávesnice XPG Summoner, jejíž cena se v českých obchodech pohybuje okolo tří tisíc korun. Očekávat tedy lze barevné podsvícení, USB port a tlačítka určená právě pro počítačové hráče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám