Hlavní obsah

Když pánové berou ženy a nohy na ramena

Pár z Litvy se už podruhé v řadě stal vítězem mistrovství světa v nošení žen, které se v sobotu 6. července konalo ve finském městečku Sonkajärvi. Informovaly o tom světové agentury. Litevec Vytautas Kirkliauskas se svou ženou Neringou na zádech zdolal 253,5 metru dlouhou trasu s různými překážkami za minutu a šest vteřin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Když pánové berou ženy a nohy na ramenaVideo: Reuters

 
Článek

Za vítězným Litevcem se umístil Fin Taisto Miettinen, šestinásobný mistr světa, s novou partnerkou Katjou Kovanenovou. Třetí skončili rovněž Finové. Mistrovství se zúčastnili závodníci a závodnice ze dvanácti zemí.

Vítězové dostali tolik piva, kolik odpovídá hmotnosti ženy, kterou muž nosí. Kolik váží Neringa Kirkliauskasová, ovšem není známo. Ocenění získal také nejzábavnější pár, nejlepší kostým a nejsilnější nosič.

Dávné krádeže žen

Mistrovství světa v nošení žen se v Sonkajärvi konalo po čtyřiadvacáté. Podle pořadatelů tato neobvyklá soutěž souvisí s dávnou zvyklostí, kdy místní muži kradli a odnášeli ženy ze sousedních vesnic.

Organizátoři se ale inspirovali prý i pověstí o loupežníkovi Ronkainenovi, který zájemce o členství ve své bandě nechal nosit pytle s obilím nebo živá prasata, aby prokázali svoji sílu.

Ženy, které se účastní soutěže, nemusejí být nutně manželkami nosičů, ale musí být starší 17 let a vážit více než 49 kilogramů.

Reklama

Výběr článků

Načítám