Hlavní obsah

Beethoven tenisového šampiona je k mání, kupec si bude muset připravit desítky milionů

Novinky, nčs

Tenisový šampion, držitel 18 grandslamových titulů a také milovník luxusních jachet. To všechno je španělský tenista Rafael Nadal. Třiatřicetiletý sportovec se nyní rozhodl, že prodá svůj druhý domov, jachtu Beethoven, pojmenovanou po oblíbeném hudebním skladateli. Bez nového plavidla však zřejmě dlouho nezůstane.

Foto: Profimedia.cz

Rafael Nadal prodává svoji luxusní jachtu.

Článek

Kromě antuky má Nadal v oblibě také moře. Jen co po sezoně odloží tenisovou raketu, vydává se v doprovodu nejbližšího okolí relaxovat na luxusní jachtu. Právě Beethoven, 23 metrů dlouhá jachta, je nyní na prodej a tenista si pravděpodobně pořídí nový kousek.

Pokud byste zatoužili proplouvat světem jako tenisová hvězda, budete si muset připravit částku přibližně 4,2 milionu dolarů (95 milionů korun). Na jachtě se zřejmě podepsal hvězdný punc, rodák z Mallorky totiž luxusní plavidlo koupil před třemi lety o milion dolarů levněji.

Jachta, jež dokáže vyvinout rychlost až 60 kilometrů v hodině, může pohostit osm osob ve čtyřech ložnicích včetně luxusního VIP apartmánu.

Aby byl požitek z cesty dokonalý, patří k výbavě i karbonová střecha, která ochrání cestující na palubě před přímým sluncem.

Přestože cenovka v řádu desítek milionů se může zdát jako astronomická, Beethoven nepatří mezi ty nejdražší kousky v oboru.

Například italský designér představil jachtu za miliardy. Stejně tak okázalý ledoborec ruského miliardáře nabízí ještě o kousek jiný stupeň luxusu než „Rafova” jachta, na které by přesto byla dovolená zřejmě nezapomenutelným zážitkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám