Hlavní obsah

Na pořádek v kalifornských ulicích dohlíží Robocop

Novinky, nčs

Novou posilou do svých řad se mohou pochlubit policisté v Kalifornii. Do služby však nenastoupil další člověk, po ulicích se bude prohánět kamerami vybavený robot, který bude dohlížet na pořádek v ulicích. Stroj dostal rovněž příznačné jméno podle filmového kolegy - Robocop.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kalifornská policie nasadila do služby RobocopaVideo: Reuters

 
Článek

Oficiálně je HP Robocop, jak zní celé jméno robota, popsán jako „autonomní datový stroj”. Robot bude dohlížet na bezpečnost v ulicích kalifornského města Huntington Park v okrese Los Angeles a hned po úterní úvodní službě se stal Robocop středem pozornosti a nechyběly ani fotografie s dětmi.

Hlavní náplní práce nového policejního přírůstku bude monitorování bezpečnosti zejména v parcích, případně budovách. Robocop je vybaven kamerami, které přenášejí signál na policejní velitelství. V případě, že robot odhalí nějakou nepřístojnost, policisté to ihned zjistí a mají možnost na místo vyslat lidskou hlídku.

Foto: Orion Pictures

Robocop z filmové verze z roku 1987

„Jsme velmi rádi, že Robocopa můžeme přivítat ve svých řadách, ulehčí nám práci a lidští kolegové budou mít více času věnovat se jiným oblastem a činnostem,” nechal se slyšet policejní ředitel huntingtonské policie Cosme Lozano.

Aby stroj, který vzhledem člověka ani vzdáleně nepřipomíná, byl alespoň trochu bližší lidem, zvládne Robocop s kolemjdoucími prohodit pár slov. Rozpravy o smyslu života však nečekejte, zvládne pouze pozdravit a omluvit se.

Reklama

Výběr článků

Načítám