Hlavní obsah

Miliardář si po rozvodu rýpnul do exmanželky obřími portréty s novou ženou

Americký miliardář Harry Macklowe, který ke svému jmění přišel obchodováním s realitami, na mrakodrap v New Yorku vyvěsil nadživotní podobizny sebe a své novomanželky. Nebylo by na tom nic zvláštního, kdyby právě budova, na níž se portréty objevily, nebyla předmětem miliardářova nedávného rozvodu.

Foto: Profimedia.cz

Portréty novomanželů ve spodní části budovy jsou vidět z velké dálky.

Článek

Portréty 82letého Macklowa a o necelých 20 let mladší Patricie Landeauové mají 13 metrů na výšku a sedm metrů na šířku a visí na budově 432 Park Avenue, která je s 425,5 metru nejvyšší rezidenční budovou na světě. Macklowe byl investorem projektu a svou svatbu, která se konala minulý týden, uspořádal právě v tomto mrakodrapu. Portréty jsou dle něj „vyjádřením lásky“.

„Říkal jsem si: ‚Vlastním budovu. Tak proč bych na svoji budovu nepověsil portrét?‘“ prohlásil pro New York Times.

Nejenom bulvární média ale okamžitě připomněla, že právě tato budova byla v centru dění při rozvodu s teď už exmanželkou Lindou. Bývalí manželé v ní totiž vlastnili luxusní prostorný byt, který nakonec připadl Macklowovi.

Foto: Profimedia.cz

Patricia Landeauová a Harry Macklowe.

Realitní magnát tak za tento krok, který mnozí označili za pošetilý, sklidil kritiku. Macklowe si to ale pochvaluje, jeho kamarádi mu prý teď říkají, že jejich manželky by teď takové „vyznání“ chtěly také.

Linda Macklowová podala žádost o rozvod v roce 2016, když na Harryho prasklo, že se už minimálně dva roky stýká s Patricií, kterou ubytoval v jedné ze svých nemovitostí. Manželství bylo ukončeno loni v prosinci po 57 letech. Pár si musel nařízením soudu rozdělit majetek ve výši dvou miliard dolarů. To například znamenalo i prodej významné sbírky umění, jež zahrnovala díla třeba od Pabla Picassa nebo Andyho Warhola.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám