Hlavní obsah

Dobrodruh Bear Grylls si zavařil

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý dobrodruh a televizní moderátor Bear Grylls se dostal do křížku s bulharskými úřady. Vyšlo totiž najevo, že během natáčení v tamním národním parku mimo jiné zabil a uvařil žábu, čímž porušil pravidla chování v chráněné oblasti. Hrozí mu za to pokuta.

Foto: Profimedia.cz

Bear Grylls

Článek

Grylls natáčel v bulharském národním parku Rila epizodu svého pořadu Running Wild již v roce 2017. Bulharské ministerstvo životního prostředí podle CNN zareagovalo na díl minulý týden, když uvedlo, že kromě zabití žáby se Grylls provinil ještě rozděláním ohně a plaváním v jezeře, do něhož se nesmí vstupovat.

„Ze záběrů je patrné, že během natáčení došlo k porušení nařízení a pravidel chování v chráněných oblastech,“ citovala agentura AFP vyjádření mluvčího ministerstva.

Britské celebritě teď hrozí pokuta v přepočtu 6500 až 65 tisíc korun, sankce hrozí i jeho produkční společnosti, a to v přepočtu 13 až 130 tisíc korun.

Podle ministerstva byli Grylls a jeho štáb poučeni o pravidlech chování v národním parku. Úřady také prošetří, zda nepochybila správa parku, která měla dobrodruha při natáčení doprovázet.

Grylls čelil v minulosti opakovaně kritice za zacházení se zvířaty na obrazovce. Opřel se do něj například i legendární přírodovědec a moderátor David Attenborough, který loni pro The Sun uvedl, že Grylls se za tohle bude jednou muset zodpovídat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám