Hlavní obsah

Doušek vzácného koňaku vyjde na 73 tisíc

Novinky, vps

Dva londýnské podniky ze sítě M Restaurants mají nově v nabídce limitovanou edici koňaku Rome de Bellegarde 1894. Kdo by ho chtěl ochutnat, toho vyjde doušek o objemu 10 mililitrů v přepočtu asi na 73 tisíc korun. A pokud by si někdo chtěl opravdu vyhodit z kopýtka, může si objednat jeden litr za 250 tisíc liber, tedy asi sedm a čtvrt milionu korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Snad každý asi někdy ve svém oblíbeném podniku zkoumal, co tam mají nejdražšího k pití a zda by to stálo za zkoušku. Tohle je ale jiná liga. Koňak z této edice se ostatně letos zapsal do Guinnessovy knihy rekordů, když se právě v Londýně prodal 40mililitrový panák v přepočtu za 290 tisíc korun.

Koňak objevil ve sklepích značky Jean Filloux příslušník páté generace této rodiny Pascal Filloux. Předpokládá se, že to je vůbec první blend, který vytvořil sám Jean Filloux na konci 19. století.

Sudy, v nichž tento koňak zrál více než 70 let, byly podle webu Spirits Business objeveny v roce 2004. Na trh se ale vzácný destilát dostal až letos, a to v počtu pouhých 67 lahví.

Reklama

Související témata:

Související články

V Londýně mají automat na whisky

Před jedním londýnským hotelem stojí od začátku listopadu poněkud zvláštní automat na pití. Ke koupi totiž nenabízí vodu nebo nějakou limonádu, ale kvalitní...

Výběr článků

Načítám