Hlavní obsah

Libyjec proměnil svůj domov v útulek pro opuštěné kočky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiatřicetiletý obchodník s rybami Mohamed Saeed z hlavního libyjského města Tripolis proměnil svůj dům v útulek pro opuštěné a mnohdy zraněné kočky. Momentálně jich má více než 50. Pomoc kočkám je pro něj způsob útěchy uprostřed dlouhotrvající nepříznivé situace v zemi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Libyjec proměnil svůj domov v útulek pro opuštěné kočkyVideo: Reuters

 
Článek

Saeed měl s kočkami soucit odjakživa. „Kočky a zvířata obecně si nemohou stěžovat jako lidé. Nemohou vyjádřit své trápení, když jsou zraněné. Jejich problémy zná jenom bůh,“ svěřil se.

Pod svá křídla bere především zraněné pouliční kočky, jimž za své peníze kupuje mléko i potravu až do té doby, než jsou dostatečně zdravé. Potom je buď někomu věnuje, nebo je vypustí zpátky do ulic.

„Starám se o ně tak dlouho, než jsou dostatečně silné, aby se o sebe samy postaraly. Lidé mi často volají, že našli nemocnou kočku, zda bych se o ni nemohl postarat. Když jsem schopný pomoci, udělám to,“ tvrdí.

Kočky jsou pro něj útěchou

Libye se od roku 2011, kdy byl svržen režim tehdejšího vůdce Muammara Kaddáfího, nachází v chaotickém postavení. Má dvě vlády a potýká se s občanskými válkami. Pomoc kočkám je tak pro Saeeda způsob útěchy uprostřed nepříznivé situace v zemi.

„Není zde mnoho lidí, kteří pomáhají zvířatům. Nemáme pro ně ani kliniky. Díky bohu, že jsem dokázal pomoci relativně velkému množství koček,“ má radost Saeed.

Reklama

Výběr článků

Načítám