Hlavní obsah

Jedna z nejvyhlášenějších restaurací světa se vrátila na gastronomickou scénu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kodaňská restaurace Noma, která byla časopisem Restaurant Magazine několikanásobně jmenována nejlepším gastronomickým zařízením na světě, otevřela své brány na novém místě minulý pátek. Natěšení zákazníci si tak mohou zhruba po roce opět vybírat z nabídky delikates, která se bude pravidelně měnit na základě probíhající sezóny.

Foto: Profimedia.cz

Majitel Nomy René Redzepi.

Článek

Restaurace nacházející se v hlavním městě Dánska byla časopisem Restaurant Magazine vyhlášena jako nejlepší gastronomické zařízení na světě už čtyřikrát za posledních deset let.

Ačkoliv má její zakladatel, vyhlášený čtyřicetiletý kuchař René Redzepi, v současné době pobočku i v japonském Tokiu, australském Sydney a mexickém Tulumu, jeho původní restaurace v Kodani byla zhruba rok uzavřena. Přišla kvůli tomu i o dvě michelinské hvězdy, kterými se pyšnila od roku 2008.

Nyní se však natěšení milovníci gastronomie konečně dočkali plánovaného znovuotevření. Nová Noma se nachází na kodaňském umělém ostrově Christianshavn poblíž tamního přístavu. Od lokace původní Nomy je vzdálená pouhé asi dva kilometry.

Menu se bude pravidelně měnit

Kromě nových prostor se návštěvníci mohou rovněž těšit na nové menu, které se bude pravidelně měnit na základě probíhající sezóny. To současné, které bude v nabídce až do konce května, obsahuje především skandinávské mořské plody.

Na to naváže sezóna, která s největší pravděpodobností potěší nejvíce vegetariány a vegany. Menu se totiž bude skládat především ze zeleniny, kterou vypěstují tamní farmáři.

Další menu bude zasvěcené pochoutkám z lovné zvěře a darů lesa, tedy bobulovitých plodů, hub či oříšků.

V restauraci je 40 míst k sezení a majitelé doporučují zařídit si rezervaci s dostatečný časovým předstihem.

Reklama

Výběr článků

Načítám