Hlavní obsah

Severokorejci se radují, v zemi se začalo vařit pro ně dosud neznámé pšeničné pivo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severní Korea se pyšní novým pivem vařeným údajně exkluzivní technikou. Státní list Rodong Sinmun informoval, že pivovar Taedonggang využívá při výrobě pšenici místo ječmene, díky čemuž „je pivo lepší než dosavadní piva, co do chuti i vůně“. Podle listu si už pivo „získalo pozitivní ohlasy severokorejských obyvatel“, píše zpravodajský server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Vůdce Kim Čong-un si údajně stěžoval, že dovážená jihokorejská piva postrádají chuť.

Článek

Pšeničná piva jsou ve světě běžná. Jejich původ je doložen v dávné historii a například v Čechách v 15. - 17. století převažovala nad pivy vařenými z ječmene.

Severokorejský pivovar toto pivo vyvíjel nejméně od roku 2015 a popudem mohla být kritika nejvyššího vůdce Kim Čong-una, že dovážená jihokorejská piva postrádají chuť, jak tehdy napsal jihokorejský list Čoson ilbo.

Severokorejská média nové pivo prezentují jako další vítězství plánu Kim Čong-una pozvednout životní úroveň v komunistické zemi a učinit „život příjemnější pro její lid“.

Nový nápoj měl být původně oficiálně představen veřejnosti během loňského červencového Pivního festivalu v Pchjongjangu, který byl ale zrušen bez uvedení důvodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám