Hlavní obsah

Jordánská restaurace má nábytek ze starých autodílů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V hlavním jordánském městě Ammánu existuje restaurace, v níž jsou veškerý nábytek a dekorace vyrobeny ze starých automobilových součástek. Jmenuje se AD24 Burgers a jak už název napovídá, specializuje se na výrobu burgerů. Nápad na vytvoření takové restaurace údajně vznikl při úklidu skladu, který byl plný starých autodílů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Interiér restaurace byl zařízen ze starých autodílůVideo: Reuters

 
Článek

Restaurace vznikla asi před rokem a těší se velké oblibě. Ahmad Dahham, majitel podniku a profesionální automobilový závodník, prý vždycky toužil zkombinovat lásku k jídlu a automobilům. Když jednoho dne vyklízel sklad plný automobilových součástek, napadlo ho otevřít restauraci.

„Než jsem začal s restaurací, pracoval jsem doma. Vyrobil jsem místa k sezení ze sedaček a stoly z motorů. Líbilo se mi to, a tak jsem s tím pokračoval. Nakonec jsem se rozhodl otevřít restauraci, která kombinuje auta s jídlem,“ svěřil se agentuře Reuters.

Aby načerpal inspiraci, zkontaktoval tehdy Abdulrahmana Asfoura, který je známý svou dílnou, v níž přetváří všemožné předměty ze skládek v unikátní kusy nábytku. Asfour mu následně pomohl s výrobou interiéru. Výsledkem spolupráce jsou například stoly z motorů či lustry z pneumatik.

„Využíváme typ recyklace, který má nejnižší dopad na životní prostředí,“ dodává ke své práci Asfour.

Dahham doufá, že se z jeho nápadu stane restaurační řetězec, kde budou milovníci motoristických sportů moci společně sledovat sportovní události.

Reklama

Výběr článků

Načítám