Hlavní obsah

Nová sběratelská lahůdka z Hvězdných válek potěší jen jednoho sběratele

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sběratelské předměty související s oblíbenými Star Wars jsou často velmi drahé - zájemců o ně je totiž vždy poměrně hodně. Nyní se však objevil jeden kousek, po kterém budou (skoro) všichni jen zálibně pokukovat. Vyroben byl totiž jen jediný kus a je opravdu nesmyslně drahý.

Foto: Profimedia.cz

Zlatá maska Darth Vadera

Článek

Sběratelské předměty nejsou levným hobby. Zcela běžně stojí tisíce až desetitisíce korun. Limitované jsou nejčastěji několika stovkami až tisíci kusů a na každý trh se jich dostává jen omezené množství. Japonský klenotník Tanaka Kikinzoku však nyní vytvořil pravý sběratelský unikát - na prodej je totiž skutečně jen jeden jediný kus.

Maska asi nejznámější záporné postavy série, Darth Vadera, je jedním z nejtypičtějších předmětů, které se ve sbírkách milovníků Star Wars objevují. Jenže ta od japonského klenotníka je vyrobená ze zlata. Kompletně - není pouze pozlacená.

Jistě už přemýšlíte, kolik takový předmět stojí. Vlastně dost možná jste si do této části článku sjeli hned po přečtení titulku. Na zlatou masku od Tanaky Kikinzoka nestačí statisíce ba ani jednotky miliónů korun. Cena totiž činí 154 miliónů japonských jenů, což je v přepočtu zhruba 34,1 miliónu korun.

15 kilogramů zlata

Klenotník se výjimečným počinem prý rozhodl oslavit 40. výročí Hvězdných válek. Na jeho obranu se však jistě sluší říci, že na výrobu tohoto kousku padlo 15 kilogramů zlata.

Foto: Profimedia.cz

Maska váží úctyhodných 15 kilogramů.

Maska bude na prodej 4. května, který je známý jako Den Star Wars. Klenotník plánuje vydat ještě upomínkové zlaté mince v ceně zhruba od 30 000 do 270 000 korun. Jenže koho by zajímaly mince, když vidí helmu Darth Vadera...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám