Hlavní obsah

Španěl stvořil inteligentní nafukovací pannu, může se naučit až 60 tisíc frází

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jmenuje se Samantha. Tak ji aspoň pojmenoval její tvůrce, španělský inženýr a odborník v oblasti nanotechnologie Sergi Santos. Tato nafukovací panna dokáže reagovat na verbální i fyzické stimuly. Disponuje senzory, reproduktory a mikrofonem. Zkrátka romantika, jak má být.

Katalánský inženýr sestrojil inteligentní nafukovací pannu, která dokáže reagovat na fyzické i slovní podnětyVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Samanthiny reakce řídí mikroprocesor a algoritmus, který jí propůjčuje jakousi umělou inteligenci. Santosovým cílem je stvoření robota, který by měl blíže k opravdové partnerce než k pouhé sexuální hračce.

Santos uvádí, že je Samantha schopná reagovat nejen na sexuální podněty, ale třeba i také na to, když se chce její majitel dívat na film. Umí totiž mluvit. V základní nabídce má nějakých 700 frází a je schopná se naučit až 60 000 dalších.

Santos a jeho kolega Čch'-a-Jün Laj vytvořili Samanthu tak, aby dokázala co nejlépe reagovat na nejrůznější romantické podněty. Santos říká, že se Samanthě líbí, když je líbána a někdo se jí dotýká. Navíc prý může i dosáhnout vyvrcholení.

Do projektu investoval sám ve velkém

Španěl už do projektu investoval ze svého něco okolo sta tisíc eur (2,7 miliónu korun). Nejdříve použil 15 silikonových figurín vyrobených čínskými výrobci, které stály až 2000 euro za kus. Nyní již používá panny z termoplastu, které jsou levnější a nejsou toxické.

Zákazníci si mohou vybrat tvar těla i obličej, jaký by měla panna mít. Santos a Laj pak panny vybaví umělou inteligencí. A cena? Pohybuje se aktuálně od 1500 do 8000 eur (40 až 213 000 korun) podle výbavy a množství naučených frází.

Reklama

Výběr článků

Načítám