Hlavní obsah

McDonald's rozdává svou omáčku na Big Macy. Češi mají ale smůlu

Novinky, jky

Poprvé v americké historii dává řetězec rychlého občerstvení s písmenem M v logu - McDonald's - všanc svou známou Big Mac omáčku americkým zákazníkům. Celkem 10 000 omáček rozdává lidem na vybraných provozovnách zdarma. Zákazníci musí pouze říci tajnou frázi „There's Big Mac for that.” Kdo dřív přijde, ten dřív mele.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Zdá se, že by mohlo být obchodování s populární omáčkou komerčně velmi úspěšné. Ač škarohlídi tvrdí, že jde vlastně jen o obyčejnou omáčku tisíce ostrovů, zájem lidí hovoří sám za sebe.

Vždyť jen když restaurace v loňském roce dala k prodeji první láhev této omáčky přes aukční portál eBay, její cena se vyšplhala na 15 tisíc dolarů, tedy asi 376 000 korun.

A to nebylo jediné znamení, že by tato omáčka mohla slavit u lidí úspěch. Když dal fast-food do prodeje maličké láhve této omáčky v australských restauracích, zájem byl obrovský. Není tak divu, že jsou si provozovatelé jisti, že budou s omáčkou slavit úspěch i v kolébce restaurace - Spojených státech. Tam zatím rozdávají 10 000 kusů zdarma.

V ČR omáčka zdarma nebude

Uvedení samostatné omáčky je podle společnosti jen další změnou v řadě, které mají udržovat zájem zákazníků o značku. Dalšími změnami jsou například uvedení nových sendvičů Grand Mac a Mac Jr. Ani ty se prozatím netýkají České republiky.

„Podobnou akci na českém trhu neplánujeme. Evropské trhy jsou proti americké centrále poměrně autonomní a své akce vymýšlejí nezávisle. Na tento rok chystáme několik překvapení, ale nemůžu ani naznačovat. Víte, jak je to s překvapeními, jakmile se prozradí, tak je kouzlo pryč,” reagovala na dotaz Novinek ředitelka komunikace McDonald's Zuzana Svobodová.

Reklama

Výběr článků

Načítám