Hlavní obsah

Nový tourbillon s pouzdrem ze safíru vznikne v pěti kusech

Novinky, vps

Hodinářská značka Bell & Ross představila novinku, která ji posouvá zase o kus výš. Nový model s pro značku typickým hranatým tvarem má totiž pouzdro ze safíru.

Foto: Bell & Ross (2x)

BR-X1 Chronograph Tourbillon Sapphire

Článek

Syntetický safír se v hodinářském průmyslu používá především na sklíčka hodinek, ale v poslední době se našlo několik výrobců, kteří tento čirý korund použili jako materiál pro pouzdro hodinek.

Namátkou lze jmenovat třeba Moser & Cie, Hublot nebo tourbillon od Richard Mille, o kterém jsme už psali. [celá zpráva]

V Bell & Ross použili v novince svůj skeletonizovaný strojek s chronografem a tourbillonem, který je vrcholem nabídky firmy. Jedná se o kalibr s mechanickým nátahem a čtyřdenní rezervou chodu. A co že je to vlastně tourbillon? Ve zkratce jde o funkci eliminující vliv zemské gravitace na chod hodinek.

Detail hodinek

Průhledné pouzdro doplňuje bílý gumový řemen s pletenou střední částí, který k hodinkám docela sedí. Průměr pouzdra je 45 milimetrů, žádný drobeček to tedy není.

Práce se safírem není jednoduchá a opracování pouzdra je zdlouhavé, navíc se jedná o složitý strojek, hodinky proto stojí 495 tisíc dolarů (12,7 miliónu korun). Jedná se navíc o limitovanou edici pouhých pěti kusů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám