Hlavní obsah

Chlapec v 16 letech podniká, aby si našetřil na studium

Novinky, vps

Mnoho náctiletých chodí na brigády, aby si přivydělali, ale 16letý Ryan Brook z Anglie už rovnou podniká. Nejvíc napilno má právě teď v předvánočním období – prodává totiž vánoční stromky, které sám sází a pěstuje.

Foto: Profimedia.cz

Ryan Brook mezi svými stromky.

Článek

Vše začalo, když bylo Ryanovi devět. S matkou před vánoci strávil hodiny hledáním perfektního stromku. Děsně ho to nudilo, jeho otec mu tak později dal odrostek stromku a o rok později deset dalších, aby je mohl pěstovat.

Ryana to chytlo a v následujících letech zasadil na pozemku svého otce přes 1500 stromků. Jakmile vyrostly do požadované výšky, začal je před Vánoci prodávat a sklízet tak plody své snahy.

Loni si dokázal vydělat 2000 liber (64 tisíc korun) a letos plánuje tuto částku výrazně zvýšit. Vydělané peníze navíc neutrácí za zbytečnosti, ale šetří si je na poplatky za univerzitní studium.

Nejen před Vánoci

Ve vánočním čase má nejvíc práce, ale nenudí se ani v průběhu roku, protože stromky potřebují péči po dobu celého roku. Naštěstí se může spolehnout na pomoc své rodiny.

„Cílem je co nejvíce expandovat, uvidím, kam mě to dovede,“ vysvětlil Ryan, že se svým byznysem má velké plány. „Veškerý zisk půjde na zaplacení mého vysokoškolského studia,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám