Hlavní obsah

Mladého konspiračního teoretika našli mrtvého. Před smrtí zvracel černou tekutinu

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednoho z nejznámějších evropských konspiračních teoretiků, devětatřicetiletého Brita Maxe Spierse, našli mrtvého na sofa v Polsku. Do země přicestoval, aby vedl přednášku o UFO a konspiračních teoriích. Polští lékaři vyhodnotili, že zemřel přirozenou smrtí - pitvu však nevykonali. Mužovi přátelé tvrdí, že zemřel ve varšavském bytě. Před smrtí prý zvracel černou tekutinu.

Foto: Profimedia.cz

Max Spiers

Článek

Je to smrt, která je pro milovníky konspiračních teorií jako dělaná. Devětatřicetiletý a údajně jinak zdravý muž, známý v komunitě konspiračních teoretiků jako supersoldier (supervoják), zemřel doslova z ničeho nic. Zemřel v polovině července, avšak velké množství odpovědí na otázky kolem jeho smrti zatím chybí.

Tvůj klučina je v problémech. Pokud se mi cokoliv stane, prošetři to.
<em>SMS</em> zpráva Spierse matce několik dnů před smrtí

Spiersova matka, třiašedesátiletá Vanessa Batesová, tvrdí, že za jeho smrtí mohou být jeho prošetřování některých případů UFO a snaha vlády o jejich zametení pod koberec. Max, jehož spolužákem na škole byl herec Orlando Bloom, podle své matky ve své práci odhaloval, kdo je nebezpečný ve vládě, ale i v zábavním průmyslu.

Zneklidňujícím dojmem však jistě působí zpráva, kterou poslal Spiers své matce pouhých několik dnů před svou smrtí: „Tvůj klučina je v problémech. Pokud se mi cokoliv stane, prošetři to.”

V jedné z posledních zpráv po sociálních sítích odpověděl svému kamarádovi na otázku, jak se má, že je v pořádku, jen je extrémně unavený. Informoval o tom britský Daily Mail.

Mohl být někomu nepohodlný

Spiers žil několik let v Americe, ale vrátil se do rodného Canterbury, aby trávil více času se svou matkou. Podle všeho spolupracoval se spisovatelkou science fiction Madlen Namrovou a Monikou Duvalovou, se kterou měl údajně pobývat během svého pobytu v Polsku.

„Myslím si, že Max šťoural do mnoha temných případů, a bojím se, že se někomu mohla hodit jeho smrt. Svou kariéru si založil na tom, že prošetřoval různá spatření UFO a následné údajné snahy o jejich zakrytí. Nedávno se pak začal zajímat o životy některých známých osob, které se zřejmě podílely na nějakých velmi temných a nebezpečných kauzách našeho světa. Obávám se, že tím, jak získával popularitu, tak se mohl stát pro někoho nepohodlným,” řekla Spiersova matka pro televizi KMTV.

Dokumentaci jí nechtěli vydat

Jsou to však právě okolnosti kolem jeho podivné smrti, které nedají mnoha lidem spát. Konspirační teoretici jsou dlouhodobě předsvědčeni, že když se někdo z lidí odhalujících pravdu dostane příliš blízko pravdě, tajné služby se postarají o jeho další osud. Všichni tak vyzývali k provedení pitvy, která by pomohla objasnit, zda nebyl otráven.

„Vše, co mám v ruce, je úmrtní list od polských úřadů. V něm stojí, že šlo o přirozenou smrt, ale jak si tím mohou být jistí, když neprovedli pitvu. Absurdní však také je, že mi odmítají vydat jakoukoli další dokumentaci s argumentem, že nemám jeho psaný souhlas,” uvedla matka.

Čeká na výsledky

Poté, co Spiersova matka zajistila přesun jeho těla do Velké Británie, byl Spiers pohřben na Canterburském hřbitově. Ještě předtím však tamější patolog prozkoumal jeho tělo. Ani po dvou měsících však matka mladého muže nemá v rukou výsledky jeho zkoumání, a neví tak, zda se jeho smrtí bude ještě někdo vůbec zabývat.

„Zjevně neměl žádná viditelná fyzická zranění, mohl však být otráven. Právě proto jsou toxikologické výsledky tak důležité,” dodala Batesová, která stále věří, že smrti svého syna přijde na kloub. Koneckonců sám ji o to ještě za svého života požádal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám