Hlavní obsah

Český hodinář Luděk Seryn představil nové hodinky

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodinář Luděk Seryn odhalil ve svém pražském ateliéru nové hodinky. Jedná se opět o skeleton se strojkem vlastní architektury, tentokrát z řady Round, tedy s kulatým zlatým pouzdrem.

Foto: archiv Luďka Seryna

Nové hodinky Round od Luďka Seryna

Článek

Seryn tak pokračuje v cestě, kterou započal v roce 2008, kdy se vrhl na výrobu vlastních hodinek. Od té doby se posunul opravdu daleko, a to i přesto, že začínal od nuly a bez vnějšího investora. [celá zpráva]

Zlepšoval se model od modelu a novinky jsou vidět i na nejaktuálnějším počinu, který má odlišnou korunku, jiný tvar nožek pouzdra a především zase o něco lepší úpravu strojku.

„Na novince je velmi dobře patrné jemné kartáčování a saténování povrchu, sražené hrany i ruční leštění některých komponentů do vysokého lesku. To je velmi důležité, neboť Luďkovy hodinky nedisponují ciferníkem a každá nepřesnost by tak byla o to víc vidět,“ uvedl pro Novinky hodinářský odborník Jan Lidmaňský, který vlastní Serynovy vůbec první hodinky se zlatým pouzdrem.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Detail nového modelu

„Rozdíl mezi tím prvním modelem a současnou produkcí je neuvěřitelný. Když tehdy postavil první zlaté obdélníkové hodinky, šlo hlavně o výrobu pouzder. Strojky kupoval od švýcarských partnerů, dnes si i v tomto ohledu vystačí téměř sám,“ dodal Lidmaňský.

Že to Seryn s fokusem na detaily myslí opravdu vážně je vidět i na nové překlápěcí sponě. Vznikla totiž v jeho ateliéru. „Potřeboval jsem opravdu tenkou zlatou sponu, která bude zároveň pohodlná. Tak jsem si ji vyrobil sám,“ vysvětlil Seryn, že se nechtěl spokojit s kompromisním řešením.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Luděk Seryn

Kromě hodinek oznámil hodinář ještě jednu novinku – po letech sólové práce má teď za zády investory, kteří mu chtějí pomoct s dalším rozvojem. Lze tak očekávat další posun vpřed.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám