Hlavní obsah

Celých 85 minut denně. Tolik stráví mladí muži úpravou svého zevnějšku

Minulostí jsou scénáře z partnerského života, kdy muži otráveně desítky minut čekali na to, až se partnerky připraví na odchod do společnosti. Ty teď totiž musejí denně v průměru čekat hodinu a půl, než jim jejich partner uvolní koupelnu.

Foto: Profimedia.cz

Zrcadlo je stále častěji parťákem mužů více než žen.

Článek

Mužům ve věku osmnáct až pětatřicet let totiž trvá právě tolik, než se upraví a obléknou k odchodu do společnosti. Ženám to trvá v průměru o tři minuty méně.

Zatímco jejich otcové se jednoduše vysprchovali, učesali, oblékli a šli, mladí mužové do pětatřiceti let se pečlivě sprchují a myjí si vlasy s aplikací kondicionéru, vyčistí řádně zuby kartáčkem a nití, upravují ochlupení svého těla, vousy, chloupky v nose, obočí, aplikují krémy a tonika na pleť, pečlivě si modelují účes, řádně aplikují deodorant a parfém.

Nejinak tomu je i s oblékáním. Téměř dvacet minut vybírají jednotlivé části šatníku tak, aby dokonale ladily. Než se tak obléknou a jsou připraveni k odchodu, uběhne v průměru pětaosmdesát minut.

„Ženám to dnes zabere v průměru o tři minuty méně, i když si myjí vlasy, vybírají oblečení a líčí se,“ tvrdí autoři průzkumu, který si nechala vypracovat britská společnost Jacamo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám