Hlavní obsah

Tenisky s displejem přepisují pravidla módy

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud si často kupujete nové boty a rádi měníte design, tento nový vynález vám ušetří peníze i místo v botníku. Povrch tenisek řady 'ShiftWear' je vyroben z tzv. elektronického papíru, což je plochá zobrazovací jednotka odrážející světlo jako normální papír. Stejná technologie je používána například ve čtečkách elektronických knih Kindle, na rozdíl od nich jsou však displeje v botách ohebné a zobrazují i barvy.

Designové boty s potiskem

 
Článek

Majitel bot si na svém chytrém telefonu vybere jakýkoliv motiv a ten se mu jedním dotekem tlačítka a pomocí technologie Bluetooth zobrazí na botách. Lze si zvolit nejen statický obrázek, ale také animaci.

Tenisky ShiftWear jsou „nejpřizpůsobivější boty, které kdy budete mít,“ ujistil newyorský návrhář David Coelho, který nyní pro svůj projekt sbírá fondy na webu pro crowdfundingové financování projektů Indiegogo. Každý si navíc může nakreslit vlastní motiv a podělit se o něj s přáteli, nebo jej přes web prodat,“ dodal.

Bezdrátové dobíjení

Podrážka je podle Coelhovy firmy vyrobena z odolného vlákna Kevlar a „ohebná elektronika uvnitř bot se nabíjí každým tvým krokem“ - boty lze však dobít i bezdrátově. Statický design by měl vydržet bez dobíjení až 30 dnů, napsal britský list Daily Mail.

Boty jsou vodotěsné a dají se prát v pračce. Zatím si na Indiegogo můžete vybrat ze čtyř verzí tenisek v ceně od 150 po tisíc dolarů (3600 až 24 tisíc korun) odvíjející se od velikosti e-papíru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám