Hlavní obsah

Futuristická hudební mašinka by byla ozdobou každého stolu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženevská manufaktura MB&F je známá svými nápaditými a extravagantními hodinkami. Mimo to se ale vydala i na pole extravagantních mechanických strojů, a opět úspěšně. Teď představila svou novou hudební mašinku, jež je stylizována do podoby vesmírné stíhačky TIE z kultovních Star Wars.

BEZ KOMENTÁŘE: Music Machine 3Video: MB&F

 
Článek

Sci-fi tematika není žádným překvapením, dva předchozí výtvory si totiž braly inspiraci ze Star Treku.

Foto: MB&F (3x)

Music Machine 3 od MB&F a Reuge

Pro svůj třetí počin se v MB spojili se švýcarským výrobcem hudebních boxů Reuge a výrobcem kytar JMC Lutherie.

Výsledkem je impozantní umělecké dílo vybavené na každé straně jedním strojkem. Boční „křídla“ nejsou jen pro efekt, ale hrají důležitou roli v šíření zvuku, který je následně zesilován odrážením od spodní desky.

Předchozí mechanické výtvory Starfleet Machine a Music Machine 2

Každý válec hraje tři melodie. Ten napravo znělky Star Wars, Mission Impossible a Jamese Bonda, ten nalevo pak znělky filmů Kmotr a Veselé Vánoce, pane Lawrenci a seriálu The Persuaders.

Music Machine 3, jak zní oficiální název, váží solidních šest kilogramů a s rozměry 40 x 34 x 28 centimetrů je jasné, že by se jednalo o poutavý prvek každé pracovny.

Dovedete si hudební mašinku představit na svém stole?

Stylová mašinka je limitovanou edicí 99 kusů. Ty jsou dostupné ve třech různých úpravách – černé, bílé a chromované – přičemž každá se na světlo světa podívá ve 33 kusech.

Cena je bez ohledu na verzi 18 900 švýcarských franků, v přepočtu tedy asi 485 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám