Hlavní obsah

Peníze „odklonil“ před manželkou na strom

Novinky, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatele a prázdninové hosty severoněmeckého města Mirow pořádně překvapilo, když se minulý týden spustil déšť. Stali se totiž svědky pozoruhodného jevu - z naprosto bezmračného nebe pršely peníze.

Foto: Profimedia.cz

Z nebe pršely padesátieurové bankovky.

Článek

Úřady zpozorněly, když lidé, kteří si už ráno vyrazili na procházku kolem kempu ve směru na Rechlin, poletující bankovky v hodnotě padesáti eur chytali a začali je nosit na policii. Když se do případu zapojili hasiči, objevili podle rozhlasu NDR 1 Radio MV onen zlatý roh, z něhož se sypaly peníze.

V koruně dubu ve výši takřka 13 metrů našli igelitovou nákupní tašku zaklíněnou v odpadní trubce z umělé hmoty mezi dvě větve. Plastovou rouru pak majitel peněz přilepil ke kmeni izolační páskou.

„Vysoké teploty však trubku zdeformovaly, takže se na jednom konci úplně otevřela,“ potvrdil starosta Karlo Schmettau. A výsledek? Bankovky „pršely“ na zem. Velitel hasičů Ingo patřil mezi první, kteří tu senzaci viděli přímo na místě na vlastní oči.

„Celou zem v okolí kolem15 metrů pokrývaly padesátieurovky. Byl to nejpozoruhodnější zásah v mé kariéře,“ řekl.

Když rozvod, tak rozvod

A proč by někdo takové množství peněz – celkem šlo o 200 tisíc eur (5,43 mil. korun) – pověsil jen tak na strom? Než se po Mirowě v plné síle rozšířily fámy o tom, že tak nezvyklou skrýš využívá nějaký drogový dealer, na policii se přihlásil jistý muž. Vyklubal se z něj majitel kempu a vodáckého centra v Mirowě. Mohl dokázat, že taška mu patří. A důvod? Rozvádí se a peníze chtěl „odklonit“ před svou ještě manželkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám