Hlavní obsah

Ikonická značka má novou kolekci hodinek

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světoznámá značka, kterou v roce 1972 založil Ferdinand Alexander Porsche, má novou kolekci chronografů s názvem Chronometer Series 1. Významnou změnou oproti minulosti je fakt, že hodinky vyrábí samotný Porsche Design a nikoliv jiné firmy.

Foto: archiv značky (3x)

Nová kolekce chronografů Porsche Design

Článek

U nové řady hodinek je jasná návaznost na vůbec první model, jakým se firma prezentovala, tedy dnes už kultovní černý Chronograph I z roku 1972. Dalším odkazem na historii je použití titanových pouzder u všech osmi nových modelů. V roce 1980 totiž značka představila vůbec první celotitanové hodinky.

Všechny modely samozřejmě pohání nesmrtelný strojek Valjoux 7750, který značka použila už v modelu Chronograph I. Druhým jednotícím prvkem je pouzdro o průměru 42 milimetrů. Tato velikost je pro celou řadu stejná. Jinak ale modely nabízejí různorodost v barvách ciferníků, materiálu lunet a samozřejmě také v možnostech řemínků a tahů.

Jeden z nových modelů, verze s bílým ciferníkem a titanovým tahem

Zatímco dříve hodinky pro Porsche Design produkovaly firmy jako třeba IWC, Orfina nebo Eterna, teď nastala změna. Značka si hodinky vyrábí sama v nové budově ve švýcarském Solothurnu.

„Rozhodnutí takto restrukturalizovat obchodní model nám umožňuje starat se plně o značku Porsche Design a její produkty, a to od řemesla přes marketing až po prodej,“ uvedl pro Novinky designér Steffen Ganz, který stojí za novou kolekcí.

K dispozici je i model se sportovně vypadajícím karbonovým ciferníkem

Nová řada se skládá jen z chronografů, v plánu jsou však i jiné modely.

„Rozhodně myslíme i na jiné komplikace než chronografy, stále však hledíme na designové zásady značky,“ dodal Ganz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám