Hlavní obsah

Co v létě na sebe? Šik může díky pár tipům vypadat každý muž

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto je za rohem, což kromě vysedávání na zahrádkách a grilování přináší i nutnou změnu v šatníku. Přinášíme proto pár rad, jaké oblečení si do tepla vybrat, aby si člověk neudělal ostudu a především se dobře cítil.

Šik může v létě díky pár tipům vypadat každý mužVideo: vt, Novinky

 
Článek

Pro inspiraci jsme připravili čtyři různé outfity – do práce, ležérní na večer, pro formální příležitost a nakonec něco na volný čas. Jedná se samozřejmě o základní tipy, které nemusí vyhovovat všem, protože někdo třeba musí dodržovat přísný dress code.

Oblečení vybírala stylistka Marie Václavová, která ve videu vysvětluje své volby a nabízí i případné alternativy.

„Pokud firmy v rámci dress code pravidel zakazují nosit krátké kalhoty a otevřené boty, zvolíme například světle šedivé kalhoty, světlou košili a boty z lehčí kůže s koženou podrážkou. Do vedra jsou ideální volbou světlé barvy,“ vysvětluje stylistka k volnějšímu outfitu do práce.

V případě, že je opravdu nutné vzít na sebe oblek, je podle odbornice jednoznačnou volbou tmavá námořnicky modrá, která se na léto skvěle hodí. „Je elegantní a většině mužů dost sluší. Je dobré doplnit ji popelínovou košilí a v práci mít ještě jednu rezervní,“ připomíná stylistka, že v létě je potřeba myslet na nevyhnutelné pocení.

Promyslet si dopředu outfit je jedna věc, tou druhou, a pro muže často nepříjemnou, je jeho nákup. Trávit odpoledne ve zkušební kabince chce asi opravdu málokdo a průměrnému muži se při představě, že by si měl zkoušet víc než jedny kalhoty, ježí chlupy po celém těle.

Pozor na materiály

Možností, která může ušetřit čas a především nervy, je internet. Ale má to své mouchy. Tričko nebo mikinu jde takhle vybrat víceméně bez problému, ale pokud nemá člověk zajeté velikosti u své oblíbené značky nebo nemá konfekční postavu, tak si bude třeba boty nebo kalhoty kupovat na dálku jen těžko.

Častou volbou je tak návštěva nějakého chrámu konzumu v podobě nákupního domu, kde je vše hezky pohromadě. „Variantou může být i outletové centrum, které je výborné na nákup kvalitních základních kousků šatníku a navíc se tam dá ušetřit,“ radí stylistka.

„Během letních výprodejů padají ceny značkového oblečení až o 70 procent,“ potvrdil její slova ředitel outletového centra Freeport Jan Procházka a dodal, že některé značky připravují řady oblečení výhradně pro outlety, takže neplatí, že by se jednalo pouze o zastaralé nebo odložené kolekce.

Závěrem Marie Václavová doporučuje dbát vždy na výběr materiálu, a pečlivě tak u oblečení zkoumat štítky se složením. Košile by vybírala z bavlny, nejlépe pak z bavlněného popelínu, který má chladivý efekt. U obleku na léto volí také bavlnu s pokud možno co nejmenší příměsí polyesteru. Volnočasové košile pak doporučuje nežehlivé, šetří to čas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám