Hlavní obsah

Kung-fu panda je mrtvá. Teď je v módě kung-fu kuchař

Novinky, jky

Mladý kuchař z čínské provincie Šan-si umí o něco více než obyčejný kvalitní kuchař. Přípravu svých jídel totiž v případě zájmu umí spojit s přehlídkou bojových umění. Ať si už o tom myslíte cokoliv, tato kombinace funguje vizuálně více než dobře. Své umění předvedl ve čtvrtek v hale restaurace ve městě Tchaj-jüan, které je hlavním městem provincie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čínský kuchař předvádí s jídlem akrobatické kouskyVideo: Reuters

 
Článek

Nikdo nepochybuje o tom, že pro skvělý gastronomický zážitek by mělo jídlo nejen dobře chutnat, ale stejně tak i dobře vypadat. Otevřené kuchyně jsou v dnešní době velkou módou a sledování kuchařů při práci je v lepších restauracích stále běžnější záležitostí. Sledovat u práce Wang Čang-lunga je však ještě o něco zajímavější než v případě jiných kuchařů. Své kuchařské umění totiž skvěle propojil s prvky bojových umění.

Výroba ručně tažených nudlí je povětšinou zážitek sám o sobě. Wang však přidává k tradičním pohybům ještě něco navíc.

„Vypůjčil jsem si nějaké pohyby z bojových umění a moderních tanců, abych mohl co nejlépe předvést své umění přípravy nudlí,“ uvedl po čtvrteční přehlídce s úsměvem Wang, který na sobě v tomto ohledu dlouhodobě pracuje. Nejrůznější formy přípravy nudlí a dalších pšeničných jídel totiž studuje již celých 17 let.

Příprava jídel uměním

Je to právě provincie Šan-si, které dominují nejrůznější chutné pokrmy z pšenice. Ne nadarmo se tedy Wang specializuje právě na přípravu nejrůznějších jídel z této obiloviny.

„Má matka doma vařívala tucty nejrůznějších pšeničných jídel, a tak jsem si vytvořil vztah k jídlům z pšenice už ve svém dětství. Mám za to, že proces výroby těchto pokrmů by měl být jakýmsi uměleckým představením,“ dodal Wang.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám