Hlavní obsah

Agent 007 letos v bondovce vymění hodinky

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarská značka Omega je od bondovky Zlaté oko z roku 1995 partnerem této slavné série o agentovi 007, považovalo se tak za jisté, že před listopadovým uvedením nového filmu Spectre přijde i s novými hodinkami. Tento týden tak byl představen model Seamaster Aqua Terra s detaily odkazujícími na fiktivního špióna.

Foto: Omega (2x)

Omega Seamaster Aqua Terra James Bond Spectre

Článek

Ve filmech Casino Royal a Quantum of Solace nosil Bond model Seamaster Planet Ocean, přičemž ve Skyfallu ho pak začal střídat ještě s modelem Aqua Terra, který se teď dočkal limitované edice a je tak jasné, že ho uvidíme i v novince Spectre.

V základu je stejný jako 41,5milimetrový sériový model, liší se ale gilošovaným ciferníkem se vzorem erbu Bondovy rodiny. Tento detail se objevuje i na konci vteřinové ručičky.

Detail ciferníku

Kromě toho je místo standardní antimagnetické odolnosti 15 000 gaussů na ciferníku uvedeno číslo o sedmičku vyšší. Poslední odlišností má být rotor strojku stylizovaný do podoby hlavně, na snímky strojku se ale ještě čeká.

Jak již bylo zmíněno, jedná se o limitovanou edici, tentokrát v počtu 15 007 kusů. Ano, na limitku je to opravdu hodně, dá se ale předpokládat, že Omega ji i tak bez potíží vyprodá. Hodinky by se měly prodávat za 6100 švýcarských franků, tedy asi 160 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám