Hlavní obsah

V Itálii začal fungovat létající číšník

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete si dát oběd, večerní drink nebo si přečíst na pokoji noviny? Není problém, v milánském hotelu Boscolo vás obslouží Boscolino, číšník-dron. Futuristické vize se stávají pozvolna skutečností.

Foto: boscolohotels.com

Využívání robotů a dronů není hudba budoucnosti. Dalším hotelem, který je zavedl do běžného provozu je milánský Boscolo.

Článek

Nápad není nový, s „létajícím číšníkem“ přišel už hotel Casa Madrona ve městě Sausalito u San Franciska. Ten však tuto službu nabízí hostům, kteří si rezervovali apartmá v ceně deset tisíc dolarů (bezmála dvě stě tisíc korun) za noc. [celá zpráva]

Foto: Casa Madrona

V americkém hotelu doručuje šampaňské dron

Boscolino je ovšem skutečný demokrat – obslouží všechny hosty bez rozdílu. Když si u něj v restauraci objednáte jídlo, váš požadavek přetlumočí v reálném čase přímo šéfkuchaři, donese vám ke stolu křupavý croissant s cappuccinem nebo osvěžující koktejl, uklidí vám pokoj, a pokud jste v sauně a zapomněli jste si ručník, ochotně vám jej donese.

Nejen barmanem

Roboti se ale nehodí jen do hotelů. Zámkem Racconigi nedaleko Turína vás provede robot Virgil. Není sice moc elegantní – jde o velký kovový trojúhelník na kolečkách – zato však díky své technologii dokáže odeslat na tablety, které dostane každý z návštěvníků, informační videa ve vysokém rozlišení.

Díky senzorům se navíc taky umí pohybovat mezi cenným zařízením zámku, aniž by něco rozbil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám