Hlavní obsah

Nejdražší hot dog světa vyjde dráž než večeře v luxusní restauraci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vancouver

Restaurace po celém světě často nevědí, jak na sebe mediálně upozornit. Výborné pokrmy dokážou připravit tisíce či milióny konkurenčních podniků, a když už nelze dál zlepšit kvalitu, je možné působit na kvantitu. Váhu, objem či cenu. Dobře to vědí také provozovatelé restaurace Dougie Dog v kanadském Vancouveru.

Foto: Profimedia.cz

Tak vypadá nejdražší párek v rohlíku na světě.

Článek

V kanadské restauraci podávají výtečné párky v rohlíku. A rozhodli se nabízet i ten nejdražší na světě. Aby si udělali reklamu. Jedna porce vyjde v přepočtu na dva tisíce korun.

A co na obyčejném masu ve střívku zalitém kečupem se zeleninovou oblohou ve velké žemli tolik stojí?

Uzenina je vyrobena z hovězího kobe, obložena masem z humra a zalita vzácným koňakem Louis XIII, olivovým či lanýžovým olejem. Takže cena jedné porce vyjde v přepočtu na více než dva tisíce korun. V podniku Dougie Dog se objednává jako specialita Dragon Dog (Dračí párek) a podle Guinnessovy knihy světových rekordů je to nejdražší hot dog na planetě Zemi.

„Chtěl jsem vytvořit něco nadmíru chutného, ale také drahého, přitom zachovat podstatu tradičního párku v rohlíku,“ uvedl majitel podniku Dougie Luv v rozhovoru pro New York Daily News.

Dragon Dog je nutné objednat minimálně dvanáct hodin dopředu. Od ledna 2012 si ho objednalo už 1090 zákazníků podniku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám