Hlavní obsah

Palírna Auchentoshan pouští na trh 38letou whisky

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejznámějších Lowland palíren na světě Auchentoshan (založena v 1. čtvrtině 19. století, dnes patří společnosti Morrison-Bowmore) posílá na trh svou whisky destilovanou v roce 1975 a následně zrající v dubových sudech. To vše v omezeném množství pouhých 500 lahví.

Foto: Auchentoshan 2x

Článek

Tato jedinečná whisky bude výzvou pro znalce skotského moku, u nichž bude jistě bodovat jeho tmavě červenozlatá barva a aroma zralých hrušek a fíků. Na patře pak whisky evokuje nádech růžového grapefruitu a papáji, který se prolíná s příchutí pečeného ananasu a mandlového koláče, se závěrečným dozvukem jemné chuti bílých hroznů, bezového květu a mandlí.

Whisky se představuje v šedé, zčásti průhledné krabici. Hrdlo lahve je volné a respektuje přírodní korkovou zátku.

Palírna Auchentoshan vypustila do světa opravdový klenot.

Na každé lahvi je uvedeno datum stáčení. Obsah alkoholu činí 45,6% a pořídíte ji za maloobchodní cenu 817 dolarů (cca 16 600 Kč) na mezinárodních letištích po celém světě.

„Mok strávil ještě dodatečný rok zráním v severoamerických sudech po bourbonu nejvyšší kvality a stáčen byl v roce 2013. Konzumentům umožní zažít celou složitost a vyzrálost nápoje a plně rozvinuté ovocné chutě spojené s tímto ročníkem whisky,” uvedl master blender palírny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám