Hlavní obsah

Zetor nevyrábí jen traktory, ukázal obrněné vozidlo Gerlach 4x4

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka Zetor je po celém světě známá jako výrobce traktorů. Na veletrhu obranné techniky IDEB v Bratislavě společnost Zetor Engineering Slovakia (kterou vlastní právě Zetor) ukázala nové obrněné taktické vozidlo Gerlach 4x4.

Foto: Zetor

Zetor Gerlach 4x4

Článek

Gerlach 4x4 je dlouhý 5,6 metru a váží 12 tun. Nabízen je ve třech konfiguracích podle počtu členů posádky: 2+4, 2+3 nebo 2+2. Užitečné zatížení činí až 1,5 tuny.

Blíže nespecifikovaný motor s výkonem 326 koní (240 kW) je spojený s šestistupňovou automatickou převodovkou. Díky 220litrové palivové nádrži má vozidlo dojezd 800 kilometrů.

Foto: Zetor

Zetor Gerlach 4x4

Vozidlo má všechny nápravy nezávisle odpružené, samozřejmostí je pak stálý pohon všech čtyř kol. Parametry pro jízdu v terénu jsou velice slušné: boční náklon 40 stupňů, brodění vodou do hloubky 1,2 metru nebo výjezd 70stupňového stoupání. Gerlach si poradí i s průjezdem 0,9 metru hlubokého zákopu nebo přejezdem překážky až půl metru.

Základní cena činí 10 miliónů korun. Své obrněné vozidlo má i další tradiční český výrobce, Tatra. Jeho titus jsme zkoušeli na polygonu kopřivnické automobilky. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám