Hlavní obsah

Michael Caine: Nikdy jsem nečekal, že se stanu filmovou hvězdou

Lenka Hloušková, Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Britský herec Michael Caine v pátek v podvečer převzal na 55. ročníku MFF KV Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Tentýž den ho lidé z festivalu odchytli na krátký rozhovor.

Rozhovor s Michaelem CainemVideo: KVIFF.tv

 
Článek

Svůj život v rozhovoru pro KVIFF.TV shrnul do věty, že se v něm splnilo vše, co vůbec neočekával. Označil ho za báječný.

Připomněl tím to, že se narodil do chudé londýnské rodiny, ze školy odešel v pouhých patnácti letech, aby rodičům pomohl sehnat živobytí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiří Bartoška, Michael Caine a jeho žena Shakira Caine.

„Nikdy jsem nečekal, že se stanu filmovou hvězdou,“ zmínil. Doplnil také to, že jako chudý kluk měl ve své mateřštině směšný přízvuk. Svou desítek let trvající kariéru tak vzhledem ke svému původu zhodnotil jako skvělou.

Natáčení Žižky

Prozradil, že vedle samotného natáčení ho vždy bavilo jezdit na různá krásná místa, mimo jiné do jižní Francie, do Karibiku. „Třeba v tom Karibiku jsem dělal pět filmů,“ vypočítal namátkově a pokračoval: „Dokonce jsem natáčel v Československu (tady mile chyboval - pozn. red).“

Michael Caine převzal Křišťálový glóbus, karlovarský festival začal

MFF KV

V této souvislosti pravděpodobně narážel na svou roli v chystaném snímku Jana Žižky režiséra Petra Jákla. Caine se v něm v roce 2018 zhostil role Lorda Boreše. Záběry vznikaly mimo jiné na hradě Křivoklát. I tady jej prostředí, které označil za krásné, smutně středověké, velmi zaujalo.

Reklama

Výběr článků

Načítám