Hlavní obsah

Julianne Mooreová převzala Křišťálový glóbus. Jsem poctěna, řekla v Karlových Varech

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká herečka Julianne Mooreová obdržela v pátek na zahájení 54. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary v hotelu Thermal Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Julianne Mooreová převzala Křišťálový glóbusVideo: Novinky

 
Článek

Tradiční karlovarskou cenu převzala hollywoodská hvězda z rukou prezidenta festivalu Jiřího Bartošky.

„Děkuji moc, je to milá pocta, moc si toho vážím, jsem poctěna, že jsme tady v Karlových Varech, zvláště s mým manželem Bartem Freundlichem, který je mým partnerem v životě i v umění,” řekla dojatá Mooreová. „Jsme tu také s naší dcerou Liv,” dodala.

„Říkám svým dětem, že mají jít za svými zájmy... říkám si, jaké jsem měla štěstí, že jsem šla za svým zájmem a příběhem. To mě přivedlo k životu a kariéře, které miluju, a také k muži, se kterým pracuju a kterého moc miluju.”

Julianne Mooreová se pochlubila Kříšťálovým glóbemVideo: Novinky

Foto: Petr Horník, Právo

Julianne Mooreová

„Děkuju Karlovy Vary, díky všem, kteří tu tvrdě pracují, aby to dali dohromady. Je mi ctí otevírat tento festival,” řekl Bart Freundlich.

Foto: Petr Horník, Právo

Julianne Mooreová

Celý večer zahájilo taneční představení v režii bratrů Cabanů.

Zahajovací program KVIFF 2019Video: Novinky

Moderátor Marek Eben úvodem pobavil publikum popisem, jak se dá sníst obložený chlebíček. Připomněl 25 let spolupráce Jiřího Bartošky a Evy Zaoralové a představil i novou festivalovou znělku, ve které si zahrála Jiřina Bohdalová, a také složení poroty.

Foto: Petr Horník, Právo

Marek Eben

V hlavní porotě letos zasednou Štěpán Hulík, scenárista a spisovatel, mimo jiné autor Hořícího keře a série Pustina, dále palestinská režisérka, scenáristka a producentka Annemarie Jacir, ukrajinský režisér, scenárista a producent Sergej Loznitsa, řecká herečka Angeliki Papoulia a francouzský filmový publicista a festivalový organizátor Charles Tesson.

Foto: Petr Horník, Právo

Julianne Mooreová

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám