Hlavní obsah

Oscarový režisér filmu o Diegu Maradonovi: Je to dítě ulice, které se stalo Bohem

Tvůrci cenami ověnčeného filmu o Amy Winehouse zvou diváky do Karlových Varů na svůj nový snímek Diego Maradona. I zde režisér Asif Kapadia představuje geniální tvůrčí osobnost „prokletého génia“ s lidskou tváří.

Diego MaradonaVideo: KVIFF Distribution

 
Článek

„Je to kluk z ulice, který se vyzná. Nezáleží na tom, kolikrát padne na dno, vždycky se zvedne a jde dál,“ říká režisér filmu Asif Kapadia. „Není snadné ho mít rád a soucítit s ním. A přesto tento nedokonalý génius lidi fascinuje. Ať už ho budete milovat nebo nenávidět, málokdo na Diega Maradonu může zapomenout. Je to Diego proti Maradonovi a proti zbytku světa a je to neuvěřitelné,“ dodává Kapadia.

Foto: KVIFF Distribution

Diego Maradona zůstává modlou pro miliony fanoušků po celém světě, graffiti v Neapoli

Dvojakost Diega Maradony nejlépe vystihl jeho bývalý osobní trenér Fernando Signorino: „Jako by se v něm skrývaly dvě osobnosti: pohodový, zábavný Diego a napružený zarputilec a věčný bojovník Maradona.“

Diego Maradona – Trailer CZVideo: Aerofilms

Autoři filmu zpracovali přes 500 hodin nevídaných filmových záběrů z archivu nejen samotného fotbalisty, ale i jeho exmanželky nebo tehdejšího lídra neapolských fotbalových fanoušků.

„Diváci uvidí třeba scénu, ve které si Diego užívá domácí pohodu s dětmi nebo hraje se ženou tenis. Pojedete s ním v autě, uvidíte jak mu při lékařské prohlídce berou krev. Je tam i záběr na okamžik, kdy hecuje tým před finálovým zápasem Světového poháru nebo hraje bowling. Většinu z těchto neuvěřitelných a exkluzivních záběrů dosud nikdo neviděl. Díky nim odhalujeme důležitá hlediska jeho spletitého životního příběhu,“ uvádí tvůrci filmu.

Foto: KVIFF Distribution

Diego Maradona se svými rodiči u moře

Film Diego Maradona do českých kin film vstoupí 8. července v rámci akce Vary ve vašem kině labelu KVIFF Distribution.

Reklama

Výběr článků

Načítám