Hlavní obsah

Film Domestik až hororově představuje prostředí cyklistiky

Novinky, Lenka Hloušková
Aktualizováno

Čeští tvůrci na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech (MFF KV) představili snímek Domestik režiséra Adama Sedláka. Vypráví příběh vrcholového cyklisty Romana, který už má plné zuby role domestika, závodníka podřizujícího se týmové režii. A jak sami tvůrci shrnuli, nejde rozhodně o romantickou komedii ze sportovního prostředí. Někteří diváci naopak mluví o hororu.

Záznam:TK k filmu DomestikVideo: Novinky

 
Článek

Jednu z rolí ztvárnil populární herec Miroslav Hanuš. A to lékaře, alkoholika, který „ladí” závodníkovi formu.

Ten také přiznal, že nepatří k fanouškům ani cyklistiky a už vůbec ne sportu. Podle něj se od zásad zdravého života dávno zcela vzdálil.

„Celá společnost je založená až na adoraci výkonu. To mi přijde až úplně pitomý. A myslím si, že to prolnulo do sportu až tak, že sport není již tím, co bych mohl obdivovat, alespoň v té vrcholové fázi... Je to už byznys,” řekl na tiskovce mimo jiné Hanuš.

Hlavní hrdina Domestika se totiž snaží být nejlepší za každou cenu. A jelikož namáhavý trénink ani přísná životospráva ke kýžené výkonnosti nevedou, Roman si pořídí domů kyslíkový stan.

Upoutávka na film DomestikVideo: CinemArt

„Přes obsesi sportovní kariérou ale nevidí, že jeho žena Šarlota marně touží po dítěti. Klaustrofobní drama o rozpadu těla i ducha v jednom manželství, které přidusil přístroj na okysličení krve,” uvádí ke snímku oficiální web festivalu.

Snímek byl natočený v jednom bytě. Originální je také hudba.

Reklama

Výběr článků

Načítám