Hlavní obsah

Festivalová nástěnka nabízí vstupenky, ubytování i dopravu

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přebytečné vstupenky nebo na výměnu, nabídky výhodných noclehů nebo společné dopravy z festivalu domů nabízí vzkazy nalepené na nástěnce Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech ve vestibulu hotelu Thermal. Každou chvilku se u ní někdo z návštěvníků zastaví a zkoumá, co by mu mohla nabídnout.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Legendární karlovarská filmová nástěnka poradí i potěší.

Článek

„Chodím k nástěnce hlavně kvůli lístkům. Objevila jsem tady jeden lístek na sobotu na film, takže jsem spokojená,“ uvedla Kamila.

Inzerátů jsou na stěně Thermalu desítky. „Sháníme do páru druhý lístek na Breaking News. Klidně připlatíme,“ píše se na jednom z nich. Další inzerát hledá lístky hned na čtyři filmy pro dvě osoby.

Jiný nabízí za dva lístky na čtvrtek jeden z pěti jiných filmů. Inzerát je dokonce vytištěn na počítači a lze z něj odtrhávat telefonní čísla. Jiný inzerent hledá vstupenku na zakončení MFF.

Frčí spolujízda

Zhruba polovina inzerátů hledá nebo nabízí služby. „Spolujízda do Prahy. Dvě volná místa. Cena 150 korun osoba,“ hlásá jeden z nich. „Můj kamarád se chystá jet na konci festivalu do Prahy autem a já koukám, že by mohl vzít s sebou tuhle slečnu, která tady hledá odvoz,“ ukazovala prstem na další inzerát Lenka.

Patnáct set korun za noc chce inzerent za pronájem bytu 2+1 na jednu noc. Byt má být jen tři minuty chůze od Vřídla.

Výjimečný je svým způsobem provedení i předmětem hledání další inzerát, prostřednictvím kterého hledá jeho autor své ztracené pouzdro na brýle. Pouzdro je na inzerátu černým fixem ručně nakreslené, ale z nákresu je sotva rozeznat jeho tvar. I když připomíná spíše krajíc chleba, bude mít třeba nakonec inzerent štěstí a pouzdro se najde.

Reklama

Výběr článků

Načítám