Hlavní obsah

Daniela Peštová a Jiří Bartoška si připili na dobrou věc

Novinky, Lenka Hloušková

Karlovarský filmový festival je vedle kulturních akcí tradičně spojený také s charitou. V sobotu odpoledne si tak ťukli svými skleničkami slavná modelka Daniela Peštová a prezident MFF KV Jiří Bartoška v rámci Přípitku pro dobrou věc. Do akce se mohou zapojit také návštěvníci filmového festivalu a další nadšenci.

Daniela Peštová přijela na karlovarský festivalVideo: Novinky

 
Článek

Akci zorganizoval výrobce Moët & Chandon, který zároveň přispěl finanční částkou neziskové organizaci Alsa. Právě její patronkou ostatně Peštová je.

Přispět mohou ale všichni návštěvníci festivalu během celého týdne. Jak? Jednoduše. Stačí si po vzoru slavných herců vychutnat legendární šampaňské. Elegantní lahvička mini (20 cl) má zlatý mini flute, a ten přinese Alse stejný počet korun, jako je festivalu let, tedy 52 Kč.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident MFF KV Jiří Bartoška obklopený českou krásou, tedy Karolínou Kůrkovou a Danielou Peštovou.

„Zdraví je dar, který nám, kteří jej máme, dává sílu pomoci těm, kteří to potřebují,“ říká o Daniela Peštová a dodává: „Proto bych ráda vyzvala všechny, kteří se na festival chystají: udělejte si radost, která přinese pomoc. Pozvedněte sklenku šampaňského a připojte se k nám.“

V nabídce na MFF KV je také svítící lahev, z jejíž ceny půjde na podporu Alsy hned celá tisícovka. Největší filantrop si může zakoupit ikonickou podpisovou lahev.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karolína Kůrková podpořila akci neziskovky, kterou podporuje Daniela Peštová.

Zmíněný luxusní nápoj se stal filmovým šampaňským od samého počátku Hollywoodu. Od 30. let 20. století firma podpořila více než stovku filmů. V současnosti pevně patří také k předávání ocenění Zlatý glób a Oscar v USA.

Alsa

  • Amyotrofická laterální skleróza (ALS) je progresivní, fatální, neurodegenerativní onemocnění mozku způsobující degeneraci buněk centrální nervové soustavy, které ovládají vůlí ovlivnitelné svalové pohyby.
  • Mozek nakonec není schopen ovládat většinu svalů a pacient zůstává paralyzován, při zachování psychických a mentálních schopností.
  • Příčiny onemocnění nebyly zatím objasněny. Ví se ovšem, že  není dědičné.
  • V ČR na ALS ročně zemře 2OO pacientů.
  • Neziskovka Alsa vznikla v roce 2013. Úzce spolupracuje s Neurologickou klinikou 1. LF UK a VFN v Praze, kde provozuje specializovanou ambulanci pro tuto diagnózu.
  • Její patronkou je známá modelka Daniela Peštová.

Reklama

Výběr článků

Načítám