Hlavní obsah

Letní Vary okouzlila předvánoční atmosféra: Anděl Páně 2

Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na MFF KV se ve čtvrtek představila další ochutnávka očekávaného filmu. Je jím Anděl Páně 2. Diváky zavede do předvečera svátku svatého Mikuláše, kde se čert s andělem zamotají do podivného reje. Novinky.cz získaly jako první exkluzivně trailer.

Trailer k filmu Anděl Páně 2

 
Článek

„Čekali jsme jedenáct let, protože jsme nechtěli točit rychlokvašku,” řekl ve čtvrtek na besedě režisér snímku Jiří Strach. Dodal, že podnětem k natáčení byl na konec scénárista Marek Epstein, který chtěl, aby se dostali čert s andělem mezi lidi s rohy a křídly. „A to jde jen jeden den v roce. V předvečer Mikuláše,” pokračoval Strach.

Foto: Petr Hloušek, Právo

anděl páně

 Premiéra v prosinci

Snímek volně navazuje na divácký hit Anděl Páně. Jeho premiéra je naplánovaná na první prosinec. Režisér při natáčení díla vsadil především na oblíbené postavy: popleteného anděla (Ivan Trojan) a čerta pokušitele (Jiří Dvořák). Právě oni hýbou hlavním pohádkovým dějem.

Foto: Česká televize, Marlene Film Production

Nebudou chybět ani Vica Kerekes, Anička Čtvrtníčková a Vojta Dyk.

Anděl Petronel stále pracuje u nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, jej proto ponouká, aby utrhl jablíčko ze stromu poznání. Dostanou se do sporu a v potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Co se dá dělat, musejí spolu opět za ním mezi smrtelníky.

Foto: Falcon

Jiří Bartoška a Viktor Antonio během natáčení

Tam je právě předvečer svátku svatého Mikuláše. Povedená dvojka se proto zamotá do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, s partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i se sympatickým Párkařem.

Foto: Milan Malíček

Režisér Jiří Strach s Ivanem Trojanem a Aničkou Čtvrtníčkovou ve Vile Barrandov Studio.

Čeká je řada lidských i „božských“ zkoušek. Aby zjistili, že cesta k poznání sama sebe vede především přes přátelství, lásku a schopnost odpouštět.

Foto: Petr Hloušek, Právo

anděl páně

 Herci hodně běhali

Herci se při představení projektu ve Varech shodli, že oproti jedničce se ve dvojce hodně fyzicky nadřeli. „Režisér měl zvláštní úchylku - miloval scény, v nichž běháme. Běhali jsme v půlmetrových sněhových závějích, na dlažebních kostkách, v Ledči, na Kvildě... Trojku s ním rozhodně točit nebudu,” uvedl Trojan s nadsázkou.

Foto: Falcon

Zahrála si i Lucie Bílá.

To, že natáčení místy připomínalo běžecký trénink, potvrdili také představitelé dalších rolí. Vedle Dvořáka, tedy Trojanova parťáka, také Marek Taclík a Stanislav Majer. Právě oni totiž povedenou nebesko-pekelnou dvojici na Zemi pronásledují.

Čert v nebi?

„Diváci se mohou těšit i na hvězdy v menších rolích. Jsem moc vděčný, že nám svůj den věnovali například Viktor Preiss, Lucie Bílá, Jiřina Bohdalová, Martin Huba... Mohl bych pokračovat,” shrnul Strach.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Stanislav Majer, Jiří Dvořák a Ivan Trojan

Dodal, že celých těch jedenáct let od natočení jedničky - jako praktikující katolík - vymýšlel vtipy na Boha, jeho pravidla, nebe či peklo. „Nápadů byla spousta. Ani po jedničce se na mě nikdo z mého okolí nezlobil. Největší teologická výhrada zněla: co dělá čert v nebi? Ta je na místě, vím. Jenže já vždy odpovídal: je to přeci pohádka!”

Foto: Milan Malíček

Herec Ivan Trojan s režisérem Jiřím Strachem ve Vile Barrandov Studio.

Reklama

Výběr článků

Načítám