Článek
„Oba herce jsem přivítal na červeném koberci, jinak jsem možnost setkat se a hovořit s nimi neměl,“ uvedl karlovarský primátor. „Působili na mě hodně příjemně, měli výbornou náladu, takže oba se mnou prohodili pár vět, že jsou strašně rádi v Karlových Varech. Byli rozesmátí a mě to potěšilo, protože Vary pro ně byly pěkným zážitkem,“ uvedl Kulhánek.
Oba herci zůstali po úvodním filmovém představení Anthropoid ve Velkém sále hotelu Thermal na zahajovací party ve stejném hotelu.
„Zůstali na koncert a vesměs poslouchali tu nádhernou muziku. Pohybovali se hlavně kolem Jirky Bartošky. Dafoe a Dornan stáli na terase nad hlavním vchodem do hotelu Thermal, povídali si, korzovali a hlavně sledovali dění při poslechu Českého národního symfonického orchestru,“ popisoval primátor.
Zázemí v rozlehlých apartmánech oběma zajistil, podobně jako v minulosti třeba Melu Gibsonovi, Johnovi Travoltovi nebo Richardu Gere, luxusní Grandhotel Pupp. „Willema Dafoe i Jamie Dornana jsme obdarovali tradičními hotelovými dárky,“ prozradila Právu Andrea Pfeffer - Ferklová, ředitelka karlovarského GH Pupp.
„Jednalo se o dárky související s Karlovými Vary, mezi kterými byla láhev becherovky, karlovarské lázeňské oplatky, kniha o historii GH Pupp a rovněž karlovarský porcelán,“ pokračovala Ferklová, která byla ze setkání s oběma herci nadšená. „Jsou to velmi příjemní pánové, kteří působí, řekla bych, někdy až nenápadně,“ dodala ředitelka karlovarského luxusního hotelu.
Asijská večeře
Slavnostní večeře na počest vzácných hostů je v plánu dnes právě v Grandhotelu Pupp. „Večeře bude probíhat ve spolupráci s kolegou kuchařem Stevenem z Filipín a bude to vlastně takové asijské menu,“ uvedl šéfkuchař GH Pupp Radek Příhonský.
„Předkrm máme lehce pikantní tataráček z lososa se salátem, se zázvorem a koriandrovým olejem,“ pokračoval šéfkuchař.
„Jako hlavní jídlo budeme podávat veverku, tedy druh hovězího masa,“ prozradil šéfkuchař. Hovězí veverka je vlastně vrchní část pupku, která je tvořena dvěma podlouhlými svaly.
Příhonský se svým filipínským kolegou budou hovězí veverku nejdříve do růžova grilovat a pak podávat hereckým hvězdám se zeleninou. Sladký závěr večeře bude ovšem patřit jahodám. „Připravíme čerstvé jahody, jahodový krém a pusinky z jahod,“ uzavřel Příhonský.