Hlavní obsah

Za šest minut si diváci rozebrali první festivalové vstupenky

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Během šesti minut si diváci v pondělí dopoledne rozebrali prostřednictvím on-line rezervací prvních zhruba 8 800 vstupenek na letošní 51. ročník Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech, který zahajuje v pátek 1. července. Diváci si deset procent uvolněných vstupenek z celkového počtu rezervovali za zhruba stejnou dobu jako v loňském roce.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Hotel Thermal v Karlových Varech

Článek

„Plus minus to probíhalo jako v loňském roce,“ uvedla mluvčí festivalu Uljana Donátová. První kasy se v karlovarském Thermalu otevřou ve čtvrtek 30. června v devět hodin ráno, přičemž cena jedné vstupenky bez slev vyjde na 80 korun jako vloni. O dvacet korun levnější budou vstupenky pro studenty, důchodce nad 65 let a držitele karty ZTP. V prodeji bude postupně zbylých 90% vstupenek na filmová představení. Vstupenky se budou jako každý rok prodávat vždy na jeden den dopředu.

Denně a zdarma až tři vstupenky na tři festivalová představení umožňuje nákup festivalových pasů. Na celý festival stojí pas 1200 korun, ale lze pořídit i levnější varianty na pět, tři a jeden den. Festivalový pas umožňuje oblíbenou SMS rezervaci vstupenek, díky které není potřeba brzy ráno vstávat k pokladnám. Pas má i další výhody, včetně kupříkladu vstupu na filmy bez vstupenky na místa v hledišti, která nebudou pět minut před zahájením projekce obsazena.

Dafoe na zahájení

Slavnostního zahájení se v pátek zúčastní i držitel dvou oscarových nominací za filmy Četa a Ve stínu upíra, významný filmový a divadelní herec Willem Dafoe. Při zahajovacím večeru, na kterém bude představen ve světové premiéře film Antropoid o atentátu na Heydricha, převezme Křišťálový glóbus za přínos světové kinematografii.

Diváci Dafoa budou moci vidět na červeném koberci před Thermalem kolem 17 hodiny. U Thermalu pak vystoupí Český národní symfonický orchestr s nejznámějšími filmovými skladbami, přičemž v rámci koncertu proběhne i tradiční ohňostroj. Novinky původně mylně uvedly, že u hotelu vystoupí i skupina Lucie, ta však nevystoupí. Před hotelem hrála loni.

Právo a Novinky.cz jsou hlavními mediálními partnery MFF.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám