Hlavní obsah

Malá love story teenagera a „třicítky“

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po hrbolatých ulicích chudého rumunského městečka chodí devatenáctiletý mladík Rafael snící o kariéře boxera. Jeho priority se však pozmění, když spatří o něco starší herečku z místního divadla.

Foto: kviff.com

Z filmu Box

Článek

Úsporný a civilní film Box režiséra Florina Serbana, který běží na karlovarském festivalu, rozhodně nikam nespěchá.

První polovina sleduje bez komentáře mladíka, který pronásleduje elegantní herečku na ulici i v autobuse, nikdy však nic neudělá, ani nepromluví. Třicátnici chlapec moc nevadí. I když si ho periferně všímá, zřejmě ho vyhodnotí jako neškodného.

Později rozpačitě souhlasí s prvním rande, které nikam nespěje. Ona řekne, že je mladý a odejde. Mladík pak trénuje na zápas a sní o velké kariéře, protože boss místních podvodníků mu naslibuje hory doly a tváří se jako nezištný sponzor.

Druhá polovina příběhu slibuje zajímavější dění. Zdá se, že herečka znuděná vyčpělým vztahem se svým vrstevníkem snad přece nakonec váhá, jestli nedat šanci mladíkovi, i když to vypadá jako zoufalý pokus, který nemůže mít budoucnost.

Režisér Serban se hodně věnuje monotónnosti a neuspokojivosti životů svých vnitřně neklidných hrdinů (zejména záběry ze zkoušek v divadle napínají i divákovu trpělivost). Závěr nepříliš dlouhého filmu ale zajímavě zamíchá kartami...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám