Hlavní obsah

Choďte do kina a hlasujte!

Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Choďte do kina, hlasujte a vybírejte nejlepší film 50. ročníku karlovarského filmového festivalu. Toto je prosba všech, kteří letos pro vás - filmové nadšence - organizují Diváckou cenu Práva. Nejlepší snímek vyberete právě vy! Hlasování probíhá až do 11. července 2015.

Foto: Novinky

Diváci mohou jednotlivé snímky ohodnotit známkami a rozhodnout o divácké ceně deníku Právo.

Článek

Každý z karlovarských diváků dostane při příchodu do kina od sličné hostesky hlasovací lístek. Po zhlédnutí vybraného snímku na papíře jednoduše natrhne známku, kterou zhlédnutému filmu přisoudí, od jedničky (výborný) do čtyřky (slabý).

Při východu ze sálu posléze lístek vhodí do hlasovacího boxu či odevzdá hosteskám. Hlasy se sečtou a zprůměrují.

Celé hlasování bude ukončeno poslední večerní projekcí (nad ránem 11. července). Průběžné výsledky budou zveřejněny ve festivalové rubrice serveru Novinky.cz a také ve Festivalovém deníku, který vychází speciálně pro potřeby akce.

Divácká cena Práva je jednou z nejdůležitějších cen festivalu. Hodnocení filmů je pro producenty a distributory prvním signálem, jak bude snímek diváky přijat. V minulosti si cenu odváželi často tvůrci komedií. Loni nicméně zvítězil dokument Magický hlas rebelky o pohnutém osudu zpěvačky Marty Kubišové.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám