Hlavní obsah

Keitel si pochutnával na svíčkové s knedlíkem

Právo, Rudolf Voleman

Americký herec Harvey Keitel, známý ze svých rolí ve snímcích Pulp Fiction, Taxikář nebo Špinavé ulice, si při svém pobytu na filmovém festivalu v Karlových Varech mimo jiné pochutnával na svíčkové na smetaně s brusinkami a karlovarským knedlíkem.

Foto: Petr Horník, Právo

Harvey Keitel přijel na festival s rodinou. Na snímku s prezidentem festivalu Jiřím Bartoškou.

Článek

Keitel, který získal v Karlových Varech Křišťálový glóbus již před jedenácti lety, ochutnal tradiční českou dobrotu v pátek při slavnostní večeři, která pro něj byla přichystána v Grandhotelu Pupp.

„Jako hlavní chod se podávala dorůžova pečená hovězí svíčková na smetaně s brusinkami a karlovarský knedlík,“ prozradila ředitelka GH Pupp Andrea Pfeffer Ferklová. Než se ale Keitel dostal k hlavnímu chodu, servíroval se samozřejmě předkrm.

„Podávali jsme paštiku z králičích jater v mandlovém kabátku, želé ze zeleného jablka a cumberland omáčku,“ pokračovala ředitelka světoznámého hotelu.

„Jako dezert na závěr byla pečená čokoláda s mousse z bílého jogurtu a omáčka z lesního ovoce,“ dodala Ferklová.

Keitel neměl žádné výjimečné přání během pobytu v GH Pupp. „Byl to velmi milý host, v Karlových Varech a v Grandhotelu Pupp pobýval již podruhé. Jsme rádi, že tentokrát mohl využít také naše nové spa s bazénem a saunami,“ uvedla Ferklová.

Americká filmová hvězda neodjížděla s prázdnou. „Věřím, že dárky , které od nás dostal, se mu budou líbit. Jako vždy jsme zvolili českou tradici a zejména dárky, které charakterizují náš hotel,“ uzavřela Ferklová.

Reklama

Výběr článků

Načítám