Hlavní obsah

Vary zažijí premiéru koncertního filmu Björk

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film Björk: Biophilia Live bude mít evropskou premiéru na karlovarském filmovém festivale 10. července ve 22:30 ve Velkém sále.

Foto: MFFKV

Björk: Biophilia

Článek

Ve filmu kromě Björk uvidíte islandský sbor, rakouského perkusionistu Manu Delaga a množství neobvyklých nástrojů.

Hudbu dokreslují koláže tektonických desek, DNA či Měsíce. Islandská zpěvačka Björk měla projekt Biophilia představit i na festivale Colours of Ostrava 2012, ale ze zdravotních důvodů se to nepodařilo. Patří k nejuznávanějším osobnostem světové hudební scény, byla nominována na Grammy a Oskara a je držitelkou čtyř cen Brit Awards.

Uvedení filmu se zúčastní i jeho tvůrci Peter Strickland a Nick Fenton. „Nick Fenton je ceněným britským střihačem, v jehož portfoliu najdeme úzkou spolupráci s držitelem Turnerovy ceny Jeremym Dellerem anebo britskou režisérkou Clio Barnardovou. S islandskou kapelou Sigur Rós pracoval na jejích filmech Heima (2007) a Inni (2011), které se oba promítaly na MFF KV,“ uvedli pořadatelé festivalu.

Peter Strickland je autorem dvou mimořádných celovečerních filmů a jedním z nejvíce zajímavých současných britských tvůrců. Drama Katalin Varga bylo na Berlinale oceněno Stříbrným medvědem za mimořádný zvukový design, následující Berberian Sound Studio je sofistikovanou, magickou i hravou poctou italským hororům ze 70. let a Strickland za něj mezi jinými oceněními získal British Independent Film Award pro nejlepšího režiséra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám