Hlavní obsah

Festivalové hostely hlásí po víkendu volno

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po úvodním festivalovém víkendu, kdy byly prakticky všechny levné ubytovací kapacity beznadějně obsazené, hlásí hostely v městských objektech volná místa. Baťůžkáři tak najdou střechu nad hlavou na dobu, kdy meteorologové předpovídají bouřky, přeháňky a ochlazení až o deset stupňů.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Servírka občerstvení u Hostelu škola Nikola Černíková připravuje mátu pro mojito.

Článek

„Veškerou kapacitu 560 míst jsme měli o víkendu naplněnou. Lidé stále chodili, ale volné místo nebylo. Teď ale nastal takový mezi stav, kdy začali naši klienti odjíždět. Noví nocležníci sice přibývají, ale stále máme volných asi sto míst,“ uvedla recepční Petra z Hostelu škola, který stojí jen dvě minuty chůze od Thermalu, tedy festivalového centra dění.

Hostel škola nenabízí jen přespání, ale i další služby. „Vloni kuchařka zjistila, že rohlík s marmeládou není to pravé ořechové, takže letos na snídani připravuje polévky, a o ty je větší zájem. Každý den prodáme padesát šedesát snídaní,“ pokračovala recepční s tím, že obědů je objednaných denně méně. „Baťůžkáři vyrážejí do kin, takže tady přes poledne nejsou,“ vysvětlila recepční Hana.

„My na jídlo nechodíme, ale s ubytováním jsme vcelku spokojené,“ uvedla Lenka z Prahy, která s kamarádkou Alžbětou přijela na festival již podruhé v řadě. „I vloni jsme zde byli ubytované, takže jsme věděly, do čeho jdeme. Není to sice Hilton, ale hostel stojí velmi blízko centra města,“ podotkla spokojeně Alžběta.

Hostel škola poprvé letos nabízí také stánek s občerstvením a reprodukovanou hudbou před hlavním vchodem. „Přes den nic moc, leda tak nějaké pivko prodáme, když jde někdo z oběda, ale večer tady je plno,“ popisovala servírka Nikola Černíková. „Večer pak je největší zájem o koktejly, z nichž vítězí mojito,“ prozradila, když zrovna trhala lístky máty do gastro nádoby.

„Překvapilo mě, jaký byl zájem o zelňačku. Vůbec je po ránu velký zájem o polévky.,“ kroutil udiveně hlavou kuchař Rudolf z hostelového stánku. „Jinak je zájem hlavně o grilovanou krkovičku a ženské chtěly hodně kuřecí polévku. Ještě se chystám na bramboráky,“ pokračoval kuchař

Posledních asi patnáct volných míst hlásil v pondělí odpoledne David Korba, který provozuje Hostel Na Vyhlídce. Ten je letos se svojí kapacitou až 90 míst otevřen vůbec poprvé. Stojí hned u autobusové zastávky MHD.

„O víkendu jsme měli plno, ale nyní se něco uvolnilo. Několik lidí odřeklo na poslední chvíli rezervaci,“ poznamenal Korba a připomněl, že cena za noc je 99 korun. Hostel nabízí zdarma úschovnu zavazadel, non stop recepci a také prodej chlazených nápojů.

Reklama

Výběr článků

Načítám