Hlavní obsah

Ve stanovém městečku byla vůbec poprvé v historii festivalu otevřena pokladna

Novinky, Rudolf Voleman

Podobně výjimečnou roli, jakou má pro návštěvníky Karlových Varů třináctý pramen, tedy Becherovka, má mít při filmovém festivalu v pořadí třicátá čtvrtá pokladna. V historii poprvé byla totiž otevřena v pátek v osm hodin ráno přímo ve stanovém městečku na přírodním koupališti Rolava. Baťůžkáři se již nemusí trmácet k festivalovým pokladnám v Thermalu v centru města.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Pokladna ve stanovém městečku na Rolavě byla v pátek na karlovarském filmovém festivalu otevřena vůbec poprvé.

Článek

„Všichni si to pochvalují,“ uvedl recepční stanového městečka Jaromír Koutecký. „Stála jsem u pokladny už od sedmi, abych tady byla první,“ uvedla Petra z Prahy, která přijela do Karlových Varů na tři dny. „Doufám, že ještě nějaké vstupenky seženu, protože na sobotu se prodávaly již ve čtvrtek. Ráda bych se podívala na snímek Timbuktu. Ostatní filmy vybíráme na poslední chvíli,“ pokračovala.

„Určitě jsem pokladnu ve stanovém městečku přivítala,“ uvedla studentka z Brna, která stála ve frontě hned druhá. „Rádi bychom na film Apocalypto, ale uvidíme, co zbylo. Vloni jsme přijeli na poslední chvíli a už lístky nebyly, letos budeme, doufám, úspěšnější,“ uvedl Petr s přítelkyní Terezou, kteří přijeli na festival na tři dny z Prahy.

Pokladnu ve stanovém městečku ale přivítali i místní. „Seběhla jsem sem ze Staré Role, kde bydlím, mám to k téhle pokladně blíž než do centra,“ uvedla karlovarská občanka Zdena. „Vzala jsem si tady ze stojanu festivalový deník a do telefonu jsem dětem, které jsou ještě v Praze, četla, co dávají o víkendu za filmy, aby si mohly vybrat,“ popisovala ve frontě. „Ještě chtějí lístky na divadlo La Putyka, ale pro ty asi budu muset do pokladny v Thermalu,“ dodala.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Před pokladnou ve stanovém městečku čekalo v pátek ráno na vstupenky na festival asi dvacet lidí.

Provozovatelé stanového městečka si od zřízení festivalové pokladny přímo na Rolavě slibují, že odpadnou další problémy, na které baťůžkáři dosud poukazovali. „Mezi půl sedmou a sedmou ráno jsme měli občas problém s nedostatkem teplé vody, když se všichni naráz chtěli osprchovat před odjezdem k pokladnám u Thermalu. Tím, že tu je pokladna, odpadnou, myslím, v dámských koupelnách tyhle ranní špičky. Také se uvolní kapacita autobusových spojů do centra,“ uvedl Petr Masák, který je jednatelem městské společnosti Citicentrum, která stanové městečko provozuje.

V pátek ráno bylo ve stanovém městečku přihlášeno 73 stanů, což odpovídá necelým dvěma stovkám baťůžkářů. „Jsou tady i Slováci nebo jeden Řek z Atén,“ uvedla recepční Barbora Chmelíková. „Hlavní nápor ale teprve očekáváme odpoledne,“ uzavřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám