Hlavní obsah

Festival končí, výběr nejlepších filmů bude i letos promítán v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako každý rok, i letos se po ukončení karlovarského filmového festivalu konají jeho oficiální Ozvěny. Pro diváky, kteří se festivalu nemohli zúčastnit nebo nestihli vidět vše, co chtěli, připravila kina Aero a Světozor výběr snímků, jež budou moci do 14. července zhlédnout i v Praze.

Foto: Aerofilms

Audrey Tautouová jako křehká Chloé a Romain Duris jako Colin ve filmu Pěna dní

Článek

Výběr je jako vždy velmi rozmanitý, letos budou moci diváci vybírat z 37 snímků z 11 sekcí.

„I letos nabízí Ozvěny jedinečnou šanci zhlédnout filmy, které se do distribuce nedostanou buď vůbec, nebo s několikaměsíčním zpožděním. Diváci mohou vybírat z pečlivě namíchané směsi takřka čtyř desítek filmů z 11 sekcí, se silným zastoupením šesti filmů z Hlavní soutěže. Kromě oplatek a kolonády zkrátka v Aeru a Světozoru nebude nic podstatného z festivalu chybět,“ řekl koordinátor dramaturgie zmíněných kin a zároveň člen Hlavní poroty 48. MFF KV Ivo Andrle.

Z Hlavní soutěže budou uvedeny filmy Ptáče (Lance Edmands), XL (Marteinn Þórsson), Pole v Anglii (Ben Wheatley), Ať žije svoboda (Roberto Andò), Papusza (Joanna Kos-Krauze a Krzysztof Krauze), nebudou chybět ani Hřebejkovy Líbánky.

Foto: KVIFF

Ať žije svoboda

Foto: Falcon

V hlavních rolích novomanželů v dramatu Líbánky uvidíme Aňu Geislerovou a Stanislava Majera.

Foto: KVIFF

Ptáče

Českou filmografii budou dále zastupovat například snímky Revival (Alice Nellis), Cesta do pravěku (Karel Zeman), Všichni dobří rodáci (Vojtěch Jasný), Ve stínu (David Ondříček), Odpad město smrt (Jan Hřebejk) nebo dokument Šmejdi (Silvie Dymáková).

Foto: KVIFF

Revival

Filmy budou uvedeny v češtině nebo s českými titulky, většina z nich bude english friendly.

Oficiální ozvěny MFF Karlovy Vary probíhají od 6. do 14. července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám